





European Commission, UKRO and UUKi Joint Event on the Marie Skłodowska Curie Actions

Wednesday 26 June 2024, 09:00-16:30 University College London, Jeffery Hall, <u>20 Bedford Way</u>

Registration 9:00-10am, coffee available on arrival

ltem	Time		Topic	Lead				
Session 1 – Welcome and overview								
- Session Moderator - Jon Brookes, UKRO								
1.	10:00	5min	Welcome address	Georgina Drury, UKRO Deputy Director				
2.	10:05	25min	UK Association	Christopher Smith				
			UKRI viewpoint	AHRC Executive Chair and UKRI International				
				Champion				
3.	10:30	20min	MSCA – overview and	Claire Morel, Head of Unit, Marie Skłodowska				
			opportunity for the UK	Curie Actions, European Commission				
				Cyril Robin-Champigneul, Head of Section -				
				Research and Innovation Counsellor in the EU				
				Delegation to the United Kingdom				
4.	10:50	10min	Q&A					
5.	11:00	30min	Coffee and networking					
Sessi	on 2 – <u>MS</u>	CA Imple	<u>ementation</u>					
- Ses	sion Mod	erator – (Georgina Drury					
6.	11:30	20min	MSCA Practicalities and	Diana Shugay Grybovska, Policy Officer, Marie				
			Novelties	Skłodowska Curie Actions, European Commission				
7.	11:50	30min	Global Mobility	Gabrielle Newson, UKRI Global Mobility Team				
8.	12:20	15min	EURAXESS	Oonagh Collins, EURAXESS Programme				
_				Manager				
9.	12:35	55min	Lunch and networking					
Session 3 – MSCA Schemes and Case Studies								
Session Moderators – DN – Claire Morel - MSCA, PF – Jon Brookes UKRO								
10.	13:30	60min	PARALLEL SESSIONS 1. MSCA Doctoral	Audrey Arfi, Head of Sector for MSCA Doctoral				
				Networks, Research Executive Agency Inc. Case studies from				
			Training networks (20min + Case studies	(1) Carsten Welsch, University of Liverpool				
			`					
			20min) Q&A – 20 mins	(2) Richard Mole, University College London				
			Q&A = 20 mins					
			2. MSCA Postdoctoral	Fredrik Olsson Hector, Head of Unit for MSCA				
			Fellowships	Postdoctoral Fellowships, Research Executive				
			(20min + Case studies	Agency				
			20min)	Inc. Case studies from				
			Q&A – 20 mins	(1) Jason Stafford (University of Birmingham)				
				(2) Magdalini Theodoridou (Newcastle				
				University)				
				,,				







14:30 - All delegates to return to main plenary Jeffery Hall							
Item	Time		Topic	Lead			
11.	14:35	40min	MSCA Case Study 3 -	Mónika Holik, Head of Unit for MSCA Staff			
			opportunities and capacity	Exchanges, Research Executive Agency.			
			building through Staff				
			Exchanges (and briefly,	Case study from Industry (Svitlana Surodina,			
			COFUND, MCSA Citizens	SKEIN UKRAINE)			
			Schemes)				
				Anne Nierobisch, UKRO, UK NCP for MSCA			
			Q&A (10min)				
12.	15:15	30min	Tea and networking				
Session 4 – MSCA Impacts and Ongoing Engagement – Session Moderator – Antonino Puglisi							
13.	15:45	15min	MSCA and fostering	Dajana Dzanovic, UUKi			
			international collaboration	Universities UK International (UUKi)			
			- the UK University				
			perspective				
14.	16:00	25min	Marie Curie Alumni	Quentin Loisel (Chair of the MCAA-UK) (10min)			
			Association – a Global	Maria Magdalena Razalan (Board member of			
			Network	MCAA International) (10min)			
			Inc. 5min (Q&A)				
15.	16:25	5min	Closing remarks	Claire Morel, MSCA, European Commission			
16.	16:30	5min	Closing remarks	Georgina Drury, UKRO Deputy Director			
16:35	16:35 Networking drinks and meeting close						